Полицията в Белгия неутрализира  мъж, заподозрян в убийството на полицейски служител

...
Полицията в Белгия неутрализира  мъж, заподозрян в убийството на полицейски служител
Коментари Харесай

Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен

Полицията в Белгия неутрализира  мъж, обвинен в убийството на полицейски чиновник и раняване на други двама. Той се е барикадирал в къща в Шарлероа, Валония, след което е стрелял. Убит е 36- годишен служител на реда. 
Прочетете още
След сигнал до полицията, на място са били извикани униформени, с цел да извършат претършуване на къщата. Това се е случило  към 7 часа сутринта локално време, оповестяват белгийските медии.

Операцията е била извършена от Спецчастите. Един от ранените служители на реда е в тежко положение, като е с заплаха за живота.  Нападателят е откаран в болница в положение на мозъчна гибел и по-късно е умрял. 

 Заподозреният е бил упрекнат в незаконен сговор, както и в трафик на опиати, транспортни средства и оръжие, стана ясно по време на конференция, извършена през днешния ден.

„ В 6.30 сутринта полицията дойде на място. Първо разговаряха с една дама в  къщата,а след което се натъкнаха на обвинения, който  изпразнил пълнителя си в служителите на реда. Нападателят е подал въоръжената си ръка иззад врата и е стрелял по спецчастите. Той останал прикрит зад вратата и откакто пристигнали подкрепления, специфичните елементи съумели да влязат в къщата и разкрили ранения нападател.

 „ Това е тъмен ден за белгийската полиция, за федералната полиция и нашите специфични елементи. Безпрецедентен случай в новата история на федералната полиция “, съобщи Ерик Снок,  шеф на федералната полиция в Лиеж. „ Те напуснаха фамилиите си рано тази заран, с цел да извършват отговорностите си в услуга на популацията. И през днешния ден един от нас няма да се прибере у дома! " сподели той.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР